Op vakantie in 2020?

Veel Nederlanders hebben momenteel wel iets anders aan hun hoofd dan nadenken over hun eerstvolgende bestemming. Toch is dit wel iets waar een deel van vakantieminnend Nederland druk mee is, merken de reisplatformen en reisorganisaties. De vraag die mensen vooral bezighoudt is of ze überhaupt nog op zomervakantie kunnen. En als ze eventueel wel op vakantie kunnen, naar het buitenland of gewoon in Nederland? Op dit moment is het nog heel onduidelijk hoe lang deze lockdown nog zal plaats vinden. In China waar het allemaal begon is na 3 maanden voorzichtig het gebied weer open aan het gaan. Als we in Nederland de zelfde tijdsperiode hanteren zou dat betekenen dat we in Juli/augustus toch weer vakantie kunnen vieren. Maar gaan we dan meteen weer met zijn allen naar het buitenland of blijven velen toch gewoon in eigen land. Wij hadden een rondtrip gepland. Wij zouden naar Oostenrijk, Slowakije, Polen en Duitsland gaan, maar wij kiezen nu voor een vakantie in eigen land. Maar kunnen we wel kiezen? In normale tijden moet je op sommige campings al ruim van te voren reserveren. Wat nu als we met zijn allen te horen krijgen dat alles weer open gaat? Wat gaan de prijzen doen? Hoeveel blijven in eigen land? Nu iets reserveren geeft ook risico’s. Als het wel dicht blijft, ben je je geld kwijt.  

Wij Nederlanders zijn niet alleen een reisgierig volkje, maar ook een zuinig volkje. iets reserveren waarvan je niet zeker weet dat het door kan gaan zullen wij niet gauw doen. Te veel betalen voor iets gaat ons ook aan het hart.

Voucher.

De reisbranche geeft op dit moment veel Vouchers uit aan klanten die een geboekte vakantie niet konden nemen. De meeste vouchers blijven een jaar geldig. Maar wat nu als iedereen tegelijk nu op vakantie wil? Onze economie draait op vraag en aanbod. Hoe hoger de vraag en hoe kleiner het aanbod hoe duurder de prijzen. Is een vakantie dan nog wel te betalen? Op deze vraag zal hopelijk een antwoord komen, maar ik vrees dat dat pas na de zomervakantie zal zijn.

Laten we hopen dat in ieder geval het Coronavirus snel onder controle is en dat het normale leven weer begint. Dat vakantie vieren weer een normale zaak van de wereld wordt, en dat alle ondernemers groot of klein weer normaal zaken kan doen. Dus ook de grote reisorganisaties die voornamelijk buitenland reizen aanbied mogen we niet vergeten. En natuurlijk niet te vergeten de vele Nederlanders die in het buitenland hun geluk hebben gezocht en waar wij in de vakantieperiode gretig gebruik van hun diensten maken.

Hulp nodig?