Kamperen met kinderen is ontzettend leuk om te doen. Niet voor niets dat wij dit ook met onze eigen kinderen jarenlang hebben gedaan. Maar wat nou als het regent? Een klein buitje is natuurlijk niet zo’n ramp, maar soms kan het de hele dag of zelfs dagen regenen. Wat doe je dan? Wij geven je 9 tips om te doen wanneer het regent tijdens het kamperen.

Kamperen met kinderen wanneer het regent

Of het nu slechts enkele uren regent of een hele dag. Met deze 9 tips heb je vast genoeg inspiratie om een regenachtige dag door te komen.

Lees ook: kamperen in weer en wind

Spelletjes spelen

Wanneer het regent is het juist een uitgelezen moment voor qualitytime samen. Met een stok kaarten kom je vaak al een heel eind, maar er zijn ook genoeg (reis)spelletjes die je vanuit thuis mee kunt nemen. Zo heb je zelfs een reisvariant van monopoly, maar denk ook aan mens erger je niet bijvoorbeeld. Daarnaast heb je natuurlijk ook leuke spelletjes die je zelf kunt bedenken.

Bijvoorbeeld het proef spelletje. Hiervoor heb je alleen wat theedoeken nodig als blinddoek en verder wat eten en/of drinken. Laat de kinderen met blinddoek proeven en raden wat er in hun mond gestopt wordt.

Plassen stappen

Zorg dat je regenlaarzen bij hebt, eventueel een poncho of regenjas en lekker stampen maar. Onze kinderen hebben dit ontzettend vaak gedaan en ook onze kleinkinderen vinden plassen stampen een van de leukste dingen die er is. Je zou zelfs leuke modderspelletjes kunnen bedenken. Dit is vooral leuk wanneer de buitentemperatuur nog lekker aangenaam is natuurlijk. Anders is het wel even uitkijken dat ze niet ziek worden. Niet te lang plassen stampen dus.

Winkelen

Niet alle kinderen staan erom te springen, maar onze kinderen vonden het altijd ontzettend leuk om rond te struinen in grote winkelcentra. Ze kregen dan vaak zakgeld om zelfs iets te kopen, we haalden ijsjes en gingen er ook met regelmaat lunchen. Je kunt natuurlijk ook naar de supermarkt en de kinderen een lijstje meegeven met dingen die ze moeten verzamelen. Heb je gelijk een speurtocht. Met oudere kinderen kun je de items opschrijven. Voor jonge kinderen kun je uit reclamefolders de plaatjes knippen.

Musea / indoor uitjes

Niet alle musea is geschikt voor kinderen, maar er zit vast iets in de buurt wat ook zij leuk vinden. Hiervoor kun je bijvoorbeeld kijken op Tripadvisor. Daar staan de meeste leuke uitjes bij elkaar en kun je zoeken op indoor of outdoor activiteiten. Ben je in Nederland op vakantie dan zijn er op vele plekken ook binnenspeeltuinen te vinden.

Knutselen

Het is slim om van te voren al rekening te houden met regenachtige dagen en dus al wat knutselspullen mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan leuke DIY’s zoals t-shirts kleuren en slippers versieren. Daarvoor heb je niet zoveel nodig, maar het is wel ontzettend leuk om te doen. En zodra de regen dan weer voorbij is hebben zij leuke spulletjes gemaakt die ze aan hun vriendjes en vriendinnetjes kunnen laten zien.

Lekker lezen

Niets is zo lekker als regen die tikt op het tentdoek en lezen in een goed boek. Een wijntje of biertje erbij, wat te knabbelen en mijn middag is compleet. Natuurlijk moet dit niet uren of zelfs dagen zo doorgaan, maar voor een uurtje of twee kan ik me helemaal in een boek verliezen. Dit geldt ook voor vele kinderen. Minus dat wijntje of biertje natuurlijk. Maar geeft ze maar eens een aantal tijdschriften of leuke doe-boekjes, wat te knabbelen erbij en je hoort ze voorlopig niet meer.

Animatieteam

Verblijf je op een camping met animatieteam dan kun je de kinderen ook altijd daarheen brengen. Vaak hebben zij allerlei leuke reserve activiteiten voor tijdens regenachtige dagen. Terwijl zij de kinderen vermaken kunnen jullie lekker even tijd samen spenderen. Of even bijslapen, dat kan natuurlijk ook.

Bioscoop

Ben je op vakantie in Nederland dan kun je er ook voor kiezen om naar de bioscoop te gaan met de kinderen. Check dan wel even online of er nog kaarten zijn want tijdens regenachtige dagen zul je niet de enigste zijn. Ben je in het buitenland op vakantie dan kun je een eigen bioscoop in de tent of caravan maken.

Alles mag dag

Weet je echt niet meer hoe je de kinderen kunt vermaken dan kun je altijd nog een ‘alles mag dag’ invoeren. De kinderen mogen dan helemaal zelf bedenken wat ze willen doen. En alles mag. Succes ermee 😉

Heb jij nog aanvullingen op deze tips? Laat gerust een reactie achter!

Hulp nodig?