Na jaren gekampeerd te hebben, kozen we de laatste jaren toch voor andere vakanties. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. En zijn we al gauw weer aan het kamperen geslagen. Maar nu wel met wat meer luxe en comfort. Ik geef je vijf hele goede redenen waarom je kamperen echt eens moet proberen. Al denk je misschien dat het totaal niets voor jou is.

1. Je komt veel sneller in contact met anderen

Heel vroeger toen we nog kleine kinderen hadden en niet kampeerden, zaten we ‘s avonds vaak alleen op de hotelkamer bij de kinderen. Je liet ze tenslotte niet alleen in een vreemd land. Later, tijdens het kamperen, zaten we gezellig met de buren aan een borrel voor de tent terwijl de kinderen sliepen in de tent. Ook contact leggen op een camping is veel laagdrempeliger dan bv in hotels. Dus andere mensen ontmoeten zal sneller gebeuren. Bijna iedereen zegt wel goedemorgen tegen elkaar en voor dat je het weet zit je met je overburen gezellig te barbecuen of aan een heerlijk drankje.

2. Je eet vaak veel gezonder

Als ik mijn situatie vergelijk met thuis, neem ik meer tijd voor het ontbijt, lunch en diner. ‘s Morgens heerlijke verse broodjes halen in de campingwinkel en samen relaxt aan de tafel genieten. In de avond wordt vaak de barbecue aangestoken. Samen met een salade, stokbrood, vis of vlees is het elke keer weer genieten. Natuurlijk is uit eten ook gezond, maar toch. Na een vakantie in de buitenlucht met regelmatige etenstijden, voel ik me gewoon fitter. Zoveel anders dan thuis; waar ik vaak een boterham onderweg naar het werk in de auto eet.

3. Kamperen is voor iedereen

Het is niet alleen voor gezinnen of gepensioneerden. Nee, tegenwoordig kom ik wel elke leeftijdsgroep tegen op de camping. Van verliefde stelletjes tot vriendengroepen. Van hoog bejaarden tot alleenstaanden met hele kleine kinderen. Kamperen is gewoon voor iedereen.

4. Leven in de natuur

Het gehele jaar breng ik veel tijd door in de stad of in de file. Ik verheug me altijd weer op die paar weken in de vrije natuur. Heerlijk in de buitenlucht, waar ik wakker word van het gefluit van de vogeltjes. Gras en bomen om me heen in plaats van beton en steen.

5. Voor ieder budget wel wat..

Kamperen kun je op zo veel verschillende manieren dat er voor iedereen wel een geschikt onderkomen is. Van minicaravan tot dubbel-asser, van omgebouwd bestelautootje tot dikke opleggers. Van puptentje tot grote bungalowtent en van vouwwagen tot daktent. En dan nog de mogelijkheid om een compleet ingerichte stacaravan of tent te huren op bepaalde campings van sober tot Glamping. En dan nog de verscheidenheid aan campings, van kamperen bij de boer tot *****sterren super de luxe resorts. Voor ieder wat wils. Ook hoef je tegenwoordig niets meer zelf aan te schaffen. Alles is wel te huur, van Tent tot luxe camper.

Hulp nodig?