Vroeger toen ik als klein meisje mee ging op vakantie met mijn ouders nam ik altijd al vakantie doe boeken mee. Van die boeken waar je in kunt kleuren, lezen, spelletjes kunt spelen en nog veel meer. Ik vermaakte me altijd prima met dit soort boeken. Zowel onderweg naar de plek van bestemming als op de camping zelf. Nu ik zelf moeder ben koop ik ook weer dit soort vakantieboeken. Echter dan voor mijn eigen kinderen. En stiekem ook een paar voor mezelf.

Dit soort boeken zijn niet alleen handig om mee te nemen en kosten geen batterijen, ze zijn vaak ook nog eens leerzaam. Omdat er tegenwoordig veel meer vakantie doe boeken zijn ben ik op zoek gegaan naar de leukste vakantie doeboeken voor jongere kinderen en voor volwassenen. Hieronder een mooi overzicht.

Leukste vakantie doe boeken van 2020

Aangezien ik zelf zowel een peuter als kleuter in huis heb ben ik vooral opzoek gegaan naar doeboeken die zij interessant vinden. Maar omdat onze kleuter volgend jaar naar groep drie gaat en al erg geïnteresseerd is in lezen, schrijven en rekenen ben ik ook al gaan kijken naar leuke vakantie boeken die iets moeilijker zijn. Ik heb niet met alle boeken ervaring maar heb wel goed uitgezocht wat anderen ervan vonden.

Vakantie doeboeken voor peuters

Dadoe viert vakantie

Mijn kinderen vinden de verhalen (en liedjes) van Dadoe ontzettend leuk. En nu is er dus ook een zomers puzzel- en verhalenboek van Dadoe, geschreven door Jim Bakkum en Kirsten Michel. Volgens bol.com heeft dit boek slechts 10 pagina’s. En dat vind ik dan wel erg weinig als je het vergelijkt met andere vakantie boeken. Zeker gezien de prijs van €14,95. Dit boek is leuk voor peuters maar onze kleuter vindt het ook nog leuk. 

Bumba doe boek

Als er iets is wat onze peuter leuk vindt dan is dat wel Bumba. Alhoewel hij er nu niet zoveel meer naar kijkt vindt hij kleurplaten en stickers en andere dingen die ermee te maken hebben altijd nog leuk. Dit is een pakket van drie boekjes: een doeboek, stickerboek en kleurboek. Fijn voor de afwisseling. Meer informatie vind je hier.

Vakantie doeboeken voor kleuters (en ouder)

Disney vakantieboek

Het is vakantie! Tijd om te spelen, kleuren en puzzelen met je Disney vrienden. In dit vakantieboek gaat Dory op zoek naar haar ouders, Bliksem McQueen uit Cars wordt achtervolgd door een griezelige monstertruck en Anna en Elsa spelen met Olaf. Speel, kleur en puzzel maar mee! Dit boek is voor kinderen van 4-6 jaar.

Het grote AVI doeboek

Dit AVI doeboek biedt urenlang vermaak én helpt beginnende lezers spelenderwijs hun leesniveau op peil te houden of zelfs door te groeien, ook tijdens de vakantie. Het staat boordevol puzzels, raadsels, verhalen, strips en nog veel meer. Met speciale AVI-verhalen van de leukste kinderboekenschrijvers. Het grote AVI doeboek heeft AVI-niveau M3-E3 en is daarmee speciaal geschikt voor leerlingen uit groep 3 van het basisonderwijs.

Mijn vakantie doe boek

Joepie, jij verveelt je geen minuut met dit gave doeboek! Voor op reis, maar ook voor als je thuisblijft. 80 pagina’s vol puzzels, breinbrekers, zoekplaten, knutsels en creatieve projecten houden je urenlang lekker bezig. Urenlang plezier! Voor als je zin hebt om lekker te puzzelen. Of als je nieuwsgierig bent naar gekke weetjes: los de rebus op en ontdek welk dier zijn eten proeft met zijn voeten! Is het regenachtig en heb je zin om te knutselen? Maak dan je eigen windmolen of ontwerp je eigen badpak. Knip de hoed en de bril uit en maak te gekke foto’s samen! Genoeg te doen met dit boek. Dit boek is voor kinderen van 7 jaar en ouder.

Kinderen voor kinderen vakantieboek 2020

Met dit officiële Kinderen voor Kinderen vakantieboek kom jij de zomer wel door! Weet jij wat het lievelingseten van presentator Ridder van Kooten is? Wie er in koor 41 zit en wanneer de audities voor het nieuwe seizoen zijn? Ontdek het allemaal in dit vrolijke zomerboek! Boordevol spelletjes, testjes, zang- en danstips, de songtekst van het nieuwe lied hand-in-hand én natuurlijk heel veel weetjes over Kinderen voor Kinderen! Vanaf welke leeftijd dit boek is weet ik niet, maar ik gok dat het ook voor 7 jaar en ouder is.

Het grote KidsWeek doeboek

Ook dit jaar hoef je je niet te vervelen dankzij dit superleuke nieuwe doeboek van Kidsweek met de beste puzzels, moppen, raadsels, verhalen, strips, knutsels en recepten uit de leukste krant van Nederland! En ook in dit doeboek vind je natuurlijk verhalen van je favoriete schrijvers, onder wie Jacques Vriens, Janneke Schotveld, Tosca Menten, Mirjam Mous, Sanne Rooseboom en Arend van Dam. Perfect vermaak voor op vakantie, achter in de auto of tijdens een druilerig weekend. De boeken van voorgaande jaren zijn ook nog te bestellen, dus hebben jouw kinderen deze nog niet gelezen en gemaakt dan is het slim om hier eens naar te kijken. Scheelt vaak in de prijs ook nog.

Leuke vakantie (doe)boeken voor volwassenen

Alhoewel ik de meeste boeken via een ereader lees en spelletjes op mijn telefoon speel vind ik het juist ook heerlijk om iets tastbaars in mijn handen te hebben. Vakantie boeken zorgen nóg meer voor een vakantie gevoel. Daarom koop ik ook altijd voor mezelf wat magazines en vakantieboeken.

Flow magazine Vakantiebox

De Flow brengt elk jaar wel weer een vakantieboek uit. Vol met verhalen, plaatjes en vooral ook mindful inzichten. En daar houd ik wel van. Elk jaar is het boek weer totaal anders en dat maakt het ook erg leuk. Het boek van dit jaar is eerder een vakantiebox. Making memories – thuis, of waar je ook bent deze zomer. Dat is het thema van het Vakantieboek 2020 vol mooie en herkenbare verhalen. Los in de box zitten 5 postcards, 24 vellen dubbelzijdig (inpak)papier, 4 stickervellen, een uitklapposter met land- en wereldkaart, een vakantiespel en een travel journal. Je koopt deze vakantiebox hier.

Libelle zomer vakantieboek 2020

Driehonderd pagina’s vol inspiratie, interviews, zonnige shoppings, spelletjes & zelfmakers en zomerse recepten. Extra veel puzzelen (met voor ruim € 2500 aan prijzen!). Grote Zomer Horoscoop. Complete roman: In Retraite van Carla de Jong. Stoomcursus sterrenkijken. De mooiste badmode mét tips van een expert. En nog veel meer. Je bestelt het vakantieboek hier.

Donald Duck vakantieboek 

Oké ik geef het toe, ik ben een Donald Duck fan. Dus naast dat ik een megapocket koop om te lezen gaat ook het vakantieboek van Donald Duck in het winkelmandje. Vier de vakantie met Donald en zijn familie en vrienden uit Duckstad! Dit dikke vakantieboek staat boordevol zonnige strips, puzzels en spelletjes. In de maand juli koop je via de website van Donald Duck allerlei producten tot 40% korting. De moeite waard om dus even een kijkje te nemen voor je iets aanschaft.

Neem jij dit soort vakantie doeboeken mee? Zo ja, welke?

Hulp nodig?