Gastblog door Tahné van de Ven

Wanneer je gaat kamperen heb je de neiging om heel veel dingen mee te nemen. En toch is er elke vakantie wel iets wat je niet bij je hebt maar wat wel heel handig zou zijn. Om ervoor te zorgen dat jij die belangrijkste dingen niet meer vergeet, vind je hieronder een handig lijstje.

Deze 10 dingen wil je meenemen tijdens het kamperen

Natuurlijk zijn er meer dingen die je mee wil nemen net zoals een tent, een (lucht)bed en een tafel met stoelen. Met dit zijn van die kleine onmisbare dingen.

1. Sisaltouw

Naast dat een klein bolletje sisaltouw sterk is en nauwelijks ruimte in neemt kun je er ook hele fijne dingen mee. Je kunt er een waslijn van knopen tussen twee bomen. Knoop er je petje mee aan je rugzak als je een dagje weg gaat. Vervang er een kapotte scheerlijn mee of gebruik het als extra scheerlijn in nood. Voor de kinderen: verzamel kleine takjes en pionier er wat moois mee. Mocht je echt in de wildernis staan, droog sisaltouw brandt goed en is dus prima om een vuurtje mee aan te steken (wel naderhand het vuur goed uitmaken!)

2. Duct-tape

Nog zo’n ontzettend handig item wat je voor werkelijk alles kunt gebruiken. Het plakt als een malle, je hebt geen schaar nodig want de tape is heel gemakkelijk in stukjes te scheuren. Een scheur in je rugzak, aangebroken zakken van etenswaren, een gaatje in het grondzeil van je tent of een shampoofles die lek is, alles kan je er (tijdelijk) mee repareren.

3. Lucifers

Eigenlijk best voor de hand liggend, want je moet natuurlijk ook koken tijdens je kampeervakantie. Enne, vergeet die gezellige kaarsjes voor ’s avonds niet 🙂 En een extra tip voor de echte wildkampeerders; doop thuis de lucifers een voor met het kopje in gesmolten kaarsvet. Wanneer je de lucifers dan naderhand in het doosje opbergt zijn ze beschermd wanneer ze nat worden. De was krab je er makkelijk vanaf en zo zijn je lucifers altijd klaar voor gebruik.

4. Zaklamp of hoofdlampje.

De stroom op een camping kan uitvallen of soms wil je gewoon wat extra licht als je even naar het toilet moet lopen. Met name een hoofdlampje is erg handig als je ’s nachts vanwege noodweer uit je tent moet om de haringen en scheerlijnen te controleren, je hebt dan je handen vrij en kunt toch heel goed zien wat je doet.

5. Hersluitbare zakjes.

Je kan er alles in bewaren en ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Eten kan je makkelijk in porties verdelen, kleine items zijn zo makkelijk terug te vinden en ook voor op het strand zijn ze ideaal; je telefoon blijft zo prima zandvrij, wel zo prettig.

6. Een warme deken.

Voor de koude nachten en om gezellig op te picknicken.

7. Een redelijk formaat tas met rits.

Voor je boodschappen, tijdens een dagje uit maar ook om al je spulletjes in te proppen als je gaat douchen. Lijkt heel logisch, maar als je ‘m vergeet is het toch wel heel vervelend. In de douches hangen kledinghaakjes, hang daar je tas aan op en je hebt alles bij de hand zonder dat het nat wordt (want dat bankje in het douchehokje is altijd nat!)

8. Bakjes met deksel.

Net zoals de hersluitbare zakjes voor van alles en nog wat te gebruiken dus ontzettend handig. Neem verschillende formaten mee, er bestaan ook sets die je in elkaar kunt zetten als je ze niet nodig hebt, dan neemt het ook nog eens minder ruimte in.

9. Vuilniszakken

Natuurlijk om je afval netjes te verzamelen en weg te gooien, maar ook heel handig als regenponcho-in-nood of als zitmatje voor een droge broek, stop er dus altijd eentje in je rugzak als je een dagje weg gaat.

10. Teiltje

Voor de afwas is ie toch eigenlijk wel onmisbaar, veel campings hebben wel afwasplekken maar vaak ontbreekt de stop van de spoelbak. Zo kun je toch een fijn sopje maken en neem je je vaat handig mee. Ook om een handwasje te doen is een teiltje ideaal. Heb je een barbecue met veel mensen en is je koelkast niet groot genoeg? Vul het teiltje met koud water en eventueel ijsblokjes en bewaar het drinken in het koude water.

Heb jij nog iets voor op dit lijstje wat onmisbaar is?

Hulp nodig?